MVO in de praktijk

Maatschappelijk verantwoord ondernememen (MVO) is bij Menges Schoonmaak geen 'goed voornemen', maar bedrijfsbeleid dat concreet in de praktijk wordt gebracht. We noemen vier aspecten:

Mens en ontwikkeling

We werken met gemotiveerde schoonmaak professionals die een opleiding hebben gevolgd bij de Stichting Vakopleiding Schoonmaakbedrijf (SVS). We investeren in een duurzame relatie met medewerkers en begeleiden ze persoonlijk op de werkvloer. Veel medewerkers zijn al lang aan Menges Schoonmaak verbonden en werken zelfstandig op hoog niveau.

Oog voor de aarde

Menges Schoonmaak kiest voor duurzame schoonmaakmiddelen en werkt met de Green Care Professional producten van Werner & Mertz Professional. Deze combineren hoge reinigingsprestaties met ecologische doeltreffendheid.

Hart voor de wereld

Menges Schoonmaak staat niet langs de zijlijn, maar heeft een open oog voor de samenleving, dichtbij en ver weg. Van sponsoring van lokale voetbalclubs tot ondersteuning van kinderen in armoede (http://www.compassion.nl). We zijn een bedrijf met oog voor de maatschappij.

Zorg voor medewerkers

Service, kwaliteit en veiligheid zijn kernwoorden bij Menges Schoonmaak. Daarom beschikkken wij over een gecertificeerd veiligheidssysteem VCA*. Ook werken wij op basis van een kwaliteitsmanagementsysteem (ISO 9001) om onze organisatie gericht bezig te laten zijn met continue verbeteren om zo de tevredenheid van klanten te verhogen. Dit zorgt ervoor dat onze medewerkers in veilige, professionele omstandigheden hun werk kunnen doen.

205